Global opvarmning og klimaforandringer

Global Warming Predictions Map

Vi som arbejder på Tvindkraft er totalt bevidste om den største udfordring I det 21. århundrede: Den mennskeskabte globale opvarmning og de klimaforandringer der skaber.
Vi ser vores arbejde med at holde møllen I drift som en del af de tiltag der gores overfor den truende katastrofe. Tvindkraft viser vejen, ikke blot teknisk ved at forsætte med at producer ren energy, men også som et eksempel på, hvad mennesker kan udrette, når vi går sammen om en fælles sag.

Vi er også klar over, at Klimaforandringerne ikke kan undgåes på nuværende tidspunkt.
I 2009 sagde videnskaben at for at undgå katastrofale klimaforandringer, matte det internationale samfund sørge for at holde mængden af drivhusgassen CO2 under 380 ppm.
I 2012 målte man for første gang mængden til at være over 400 ppm.
Sidst dette niveau blev målt var før menneskeheden overhovedet eksisterede.
Niveauet stiger stadig.
Man har vurderet at hvis vi skal stoppe stigningen må 80% af alle fossile brændsler blive i jorden.
Skal vi nedbringe mængden er procentdelen nærmest 100%.
Denne situation forpligtiger det moderne menneske til at vidergive vores viden og handle. Det drejer sig om vores overlevelse. Det drejer sig også om, at de nuværende økonomiske strukturer på jorden må omlægges radikalt.

Vi er klar over, at der kræves handling på flere fronter:
Klimaforandringerne er allerede under udfoldelse. De rammer mennesker I fattige lande hårdest, da de lever i daglig afhængighed af naturen. Samtidig er det dem,  der har bidraget mindst til at skabe problemerne. Læs for eksempel her:
http://worldviewofglobalwarming.org/

Det er os, der lever I den rige del af verden, som har skabt problemet ved at overforbruge varer og energy. Vi må lægge vores livsstil radikalt om, så vi får et CO2 fodaftryk på et niveau alle mennesker på jorden kan dele uden at skade naturen. Dette er klimaretfærdighed.
Med vores overskud og knowhow må vi gå foran ind I en fremtid med vedvarende energi, cradle-to-cradle produktion, og stop for løbsk forbrugerisme.
Hvordan kan det gores? Tvind Klimacenter er på vej med nogle af svarende.

Andre gode kilder til svar:
www.richmonvale.org/climate-compliance-conference
www.gaiaandglobalwarming.wordpress.com
www.humana.org/757-our-climate-our-challenge
www.folkecenter.net/gb
Naomi Klein: This changes everything (bog)