Volunteers

Store oplevelser og ydmyge opgaver

(Soon in English)
Som du kan læse andre steder på denne hjemmeside fejrede Tvindkraft sin 40års fødselsdag regnet fra det første spadestik d. 29. maj 1975.
I 1978 begyndte møllen at køre og vi har holdt den i gang lige siden på næsten same made som den blev bygget: Hovedsageligt ved frivilligt arbejde, knofedt, sammenhold og omhu. Mange forskellige slags mennesker har bidraget: Elever og lærere fra skolerne, frivillige møllepassere, firmaer, faglærte og ufaglærte mennesker som beundrede møllen og den kendsgerning at den blev bygget af vind-entusiaster.
De spørger: Hvordan kunne de gøre det? Svaret er: Ved at tænke sig grundigt om, ved hjælp af knofedt, omhu med hver eneste detalje og undersøgelse af alt de ikke vidste. De gjorde sig det klart at skulled et lykkes, matte hver eneste detalje testes og være på plads. De kunne hente råd hos andre, men til syvende og sidst havde de kun sig selv at stole på, når de skulle være sikre på at tingene ville virke og holde. Så det er hvad de gjorde: De stolede på deres egne kræfter.
I dag er vi stolte over at holde Tvindkraft I drift. Vi byder jer velkomne til at være med.
Det kræver en masse ydmygt arbejde, men det byder på en masse muligheder:
Olie skal tørres op, lejer skal smøres, der skal gøres rent, vaskes af, males. Der skal klippes græs, og der skal spændes bolte, svejses, og systemer skal tjekkes. Du vil få ”kørekort” til elevatoren, der tager dig op ihatten, og du vil lære grundlæggende sikkerhed. Du har også mulighed for at sætte dig ind i TVindkrafts historie og tage dig af gæster. Bliver du gennem længere tid kan du lære at overvåge møllekørslen.
Du har også mulighed for at sætte dig ind i andre energi-teknikker som solvarme og sol-strøm og få erfaringer med et lille stand-alone system. Du kan blive del af det sociale liv I Tvind med sport og andre fælles aktiviteter.
Endelig kan du tilegne dig vide om vindenergi I verden og spørgsmål der vedrører Global opvarmning og Klimaforandringer.
Ønsker du at blive klima-aktivist arbejder vi sammen med andre skoler, der har særlige kurser for klima-aktivister.
Du er velkommen her!